Hlíva ústřičná na zázvoru Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná na zázvoru


500 - 600 g hlívy ústřičné, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, nebo l lžička mletého, 3 stroužky česneku,1 lžíce sojové omáčky, 1 kávová lžička kukuřičné nebo bramborové moučky, 2 lžice oleje, sůl

Omytou hlívu ústřičnou zbavíme tvrdých stonků, přelijeme vroucí vodou a pak scedíme nakrájíme na nudličky.Na páni zpěníme na oleji prolisovaný česnek se strouhaným zázvorem, přidáme hlívu ústřičnou, zakapeme sójovou omáčkou., 3 lžícemi vody, nepatrně osolíme a krátce, aby se hlíva nerozvařila , podusíme asi 5 minut doměkka. Moučku smícháme s trochou vody, přilijeme k houbám, necháme ji zhoustnout a ihned odstavíme z plotny. Můžeme podávat jako přílohu nebo samostatný pokrm s rýží.

čerpáno z Vegetariánské kuchařky - Karina Havlů - 2002



Labuti pirka