Rizoto po indicku Rizoto po indicku

Rizoto po indicku

Suroviny:  300 g rýže(celozrnné), 3OO g mrkve, 2 pórky,1 cibule, 2  stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru nebo 1 lžičku sušeného, 20 g rozinek, špetka cukru, 2 lžičky kari koření, 1 – 3 lžíce nasekaného kopru (nebo meduňky či koriandru), 30 g másla, sůl


 Cibuli, česnek a oloupaný a nastrouhaný zázvor zpěníme na másle. Přidáme očištěné a nahrubo nastrouhané mrkve, drobně nakrájený pórek (část necháme stranou), propláchnutou rýži a chvíli společně za stálého míchání necháme osmahnout. Podlijeme pak 250 ml vody, osolíme, osladíme, přidáme kari koření, předem máčené a scezené rozinky a necháme vařit za občasného podlévání vodou doměkka, Tekutinu necháme vydusit. Rizoto podáváme posypané zbývajícím drobně nasekaným pórkem a nasekaným koprem.


Z Vegetariánské kuchařky – Karina Havlů



Labuti pirka