Dýňová polévka Dýňová polévka

Dýňová polévka

1. Dýňovou polévku Hokkaido,  zahájíme rozkrojením dýně a odstraněním dužiny se semeny. Ta můžeme upražit a sníst, nebo je usušíme a necháme na výsev.

2. Do hrnce nalijeme 1500 ml vody. Tu přivedeme k varu a přidáme 3 kostky zeleninového bujónu. 

3. Do pětilitrového hrnce dáme 4 lžíce oleje, 1 lžíci másla na zjemnění a přihodíme nakrájenou cibuli. Restujeme ji asi minutu a jak začne blednout, tak přidáme 750 g dýně nakrájené na kostičky asi 2 x 2 cm. nebo větší kousky i s dužinou, rozvaří se!

4. Restujeme asi minutu, pak zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. To nám zabere asi 20 minut. Můžeme také zalít 1500 ml vody a přidat 3 kostky bujónu přímo k dýni. 

5. Vodu doplníme na celkové množství 2 litry a přidáme 1/8 lžičky pepře, 1/4 lžičky mletého zázvoru a vše nejlépe tyčovým mixerem rozmixujeme.

6. Nyní ochutnáme a případně dosolíme.

7. Přidáme prolisovaný česnek a znovu promixujeme.

8. Přilijeme smetanu, promícháme a vařič vypneme.

9. Osmažíme nakrájenou housku nebo rohlík, použít můžeme i toastový chléb.

čerpáno a video na http://www.video-recepty.com/dynova-polevka-hokkaido



Labuti pirka