Pečený čaj
1kg ovoce,
hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky apod.
1kg cukru.
2 dcl rumu ( nemusí být ),
1 citron, lžička skořice, 3 hřebíčky.
Postup:
Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky se nemusí loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum ( nemusí být ), citron oloupaný a nakrájený na kousky, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte, čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte a po upečení ještě horké dávejte do skleniček, které zavíčkujte a otočte na 5 minut vzhůru nohama. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme.
dle internetu D.L. a J.T.