Prezidentské pečivo prezidentské pečivo

Prezidentské pečivo

dle RECEPTÁŘ 11/2020

Suroviny ...

300 g hladké pšeničné mouky
200 b másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1/2 lžičky skořice 
200 g vlašských ořechů
moučkový cukr s vanilkou na obalení

Vlašské ořechy zalijte teplou vodou a nechte hodinu odstát. Mouku, rozměklé máslo, cukr, žloutek a skořici nejprve promačkejte a z hmoty pak vytvořtee hladké stejnorodé těsto.. Je to běžně používané křehké máslové těsto, u nás nejčastěji zvané linecké. Do něho nakonec zapracujte okapané a osušené celé vlašské ořechy., Těsto rozdělte na dílky a vytvořte stejnoměrné štíhlé válečky, které zabalte do alobalu a nechte do druhého dne v lednici. Ztuhlé těsto vybalte a ostrým nožem z něho nakrájejte silné plátky silné 3 - 4 mm. Vzniklá kolečka rozložte na plech vyložený pečícím papírem a upečte je při 17O  stupních do růžova 
Upečení kolečka obalte v moučkovém cukru s vanilkou. Toto čajové pečivo miloval prezident T.G.Masaryk



Labuti pirka