Skořice v kuchyni Skořice v kuchyni

Skořice v kuchyni



Nejsnadnější je užívat přímo mletou skořici. Pokud si ji dáváte do čaje, oslaďte ho medem, protože se spolu doplňují dokonale nejen chutí, ale i účinky. Med se skořicí je doporučován jako podpora léčby žaludečních vředů, ale i problémů se zažíváním a pravidelným vylučováním.

Na chléb s máslem  a medem můžeme přidat i špetku skořice a  pomůžeme nejen snížit hladinu cholesterolu, ale posílíme i žíly a tepny
.
Při popíjení horkých nápojů se skořicí je dobré vychutnat i její vůni - údajně   zlepšuje paměť a celkově stimuluje mozek.

A na co nám pomohou nápoje ze skořice? 

Pokud do sklenice  vlažné vody vmícháme lžící medu a půl lžičky skořice , získáme ideální nápoj pro podporu léčby zánětu močových cest a zbavíme se také pocitu studených rukou  či nohou - oceníme hlavně v zimě
.
Skořicový nápoj pomůže i při nachlazení, pokud do hrnku vlažné vody zamícháme lžíci medu, na špičku nože skořice  a šťávou z polovinu citronu.

Je zde ale též varování, skořice má i své negativní účinky,  může spustit alergickou reakci. Denně se nemá sníst více než tři gramy skořice, obzvláště diabetici, těhotné ženy  a lidé, užívající léky na ředění krve by se při množství  více než gram denně měli poradit s lékařem.

Zpracováno dle časopisu Bylinka revue, prosinec 2017


Labuti pirka