Květák z trouby

Květák z trouby

Květák je opravdová vitaminová bomba, která je nejen zdravá, ale navíc si na ní pochutná

.Ingredience– 1 květák– 40 ml citronové šťávy– 1 lžíce kari– 1 lžíce černého pepře– 1 lžíce kmínu Postup– 300 ml řeckého jogurtu– 1 polévková lžíce olivového oleje– 2 stroužky česneku– 2 lžíce soli 

1. Troubu si předehřejme na 200 stupňů, připravíme si plech, který vymažeme olejem.

2. Květák si omyjeme zbavíme se spodní části a odstraníme z něj zelené listy. V míse si smícháme řecký jogurt s drceným česnekem, citronovou šťávou a zbytkem koření.

3. Květák ponoříme do naší vzniklé omáčky a celý ho s ní pomažeme.

4. Teď už jen dáme do trouby a pečeme 30-40 minut na 200 stupňů.

 5. Máme hotovo! Dobrou chuť! Květák je nejen zdravý ale navíc báječně chutná!   internetová příloha

Rychlá odpověď




Labuti pirka