Večeře z kuskusu
Důležitý je fakt, že kuskus se nevaří. Odvážená porce této krupice z ječmene, prosa nebo pšenice, se totiž jen zalije vařící vodou, přiklopí pokličkou a nechá asi 5 až 7 minut odpočívat., můžeme ho připravovat nasladko i naslano
Kuskus s brokolicí a sýrem
Postup: Do vroucí vody vložte očištěné růžičky brokolice, přidejte lžičku sody (aby si zelenina zachovala krásnou barvu), přiklopte pokličkou a vařte asi 5 minut. Do druhého hrnce nalijte vodu; ve chvíli, kdy se začne vařit, ji stáhněte z plotny, nasypte do ní odměřené množství kuskusu a nechte pod pokličkou asi 5 minut. Poté do něj přimíchejte okapané růžičky brokolice a smíchejte se sýrem a lžící oleje. Osolte, okořeňte a podávejte ještě teplé.
Sladký kuskus pro děti i dospělé
Postup: Do hrnce nalijte jablečnou šťávu, přiveďte ji k varu, stáhněte z ohně a zasypte kuskusem. Nechte pod pokličkou 5 minut a potom kuskus smíchejte s ostatními surovinami. Nechte pod pokličkou ještě chvíli zahřát, poté hotový pokrm nechte vychladnout a podávejte jako dezert.
Dle internetu zpracováno B,H.