Polévka z červené čočky
200 g červené čočky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mořské soli, špetka mletého kmínu, 1/2 lžičky bazalky, 2 bobkové listy, špetka majoránky, 1 lžička kurkumy, 1 lžička řepkového oleje, hrst pažitky, 2 hrsti jemných ovesných vloček, sojová omáčka Tamari dle chuti
Postup - Červenou čočku vařte v 1 litru bez předchozího namáčení s veškerým kořením, solí, celou cibulí a česnekem doměkka 10 až 15 minut. Poté přidejte ovesné vločky na zahuštění a ochuťte sojovou omáčkou Tamari Potom vyjměte bobkový list a rozmixujte na hladký krém. Na závěr přidejte řepkový olej a na talíři ozdobte pažitkou.
čerpáno z přílohy časopisu Blesk zdraví červen 2018 z kuchařky psychiatra Jiřího Rabocha